Υλικά
Αυγά 5
Ζάχαρη 70 γραμμάρια
Σπορέλαιο 50 ml
Βανίλια 1
Κακάο 25 γραμμάρια
Αλεύρι Που Φουσκώνει Μόνο Του 50 γραμμάρια
Για την γέμιση
Κρέμα Γάλακτος 2 φλυτζάνια 35% πολύ παγωμένη
Κονιάκ 3 κουταλιές της σούπας
Ζάχαρη Άχνη 3 κουταλιές της σούπας
Για την επικάλυψη
Μόρφατ 1 μεταλλικό κουτί
Βανίλια 1
Ζάχαρη Άχνη 2 φλυτζάνια
Ινδοκαρυδο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε την ζάχαρη κουταλιά κουταλιά και ανακατεύουμε με σύρμα. Προσθέτουμε ένα ένα τους κρόκους και ανακατεύουμε με σύρμα. Ρίχνουμε το σπορέλαιο και την βανίλια και ανακατεύουμε με σύρμα. Τέλος ρίχνουμε κοσκινισμένο αλεύρι κακάο και ανακατεύουμε με σύρμα απαλά. Τοποθετούμε το μείγμα στην λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου το ρηχό και το ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στην μεσαία σχάρα. Όταν το βγάλουμε το αναποδογυρίζουμε σε καθαρή λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την γέμιση και την επικάλυψη
Χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα την κρέμα γάλακτος που είναι πολύ παγωμένη με το κονιάκ και την άχνη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί. Την τοποθετούμε πάνω στο κρύο παντεσπάνι και το ρολάρουμε. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Στην συνέχεια χτυπάμε την μόρφατ με την βανίλια την άχνη ζάχαρη σε σφιχτή σαντιγί. Βγάζουμε το κορμό από το ψυγείο κόβουμε λοξά ένα κομμάτι του και το βάζουμε πλάγια. Τοποθετούμε σε όλο τον κορμό την σαντιγί και με πιρούνι κάνουμε γραμμές. Πασπαλίζουμε με καρύδα τοποθετούμε το στολιδάκι στην μέση…
Συνταγή φώτο εκτέλεση από Tzeni Tsanaktsidou
Πηγή: daddy-cool.gr