Υλικά:
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 κουταλιά ρίγανη
2-3 κουταλιές δυόσμο
αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
αραβοσιτέλαιο
αλάτι, πιπέρι
150 γρ. φέτα σε μικρά κομματάκια (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις χαράζετε στα πλάγια για να βγάλετε τα σπόρια. Τις κόβετε σε χοντρά κυβάκια μέσα σε σουρωτήρι και τις αφήνετε για 30-35 λεπτά, για να βγάλουν τα υγρά τους χωρίς να τις στύψετε.
Τις ρίχνετε μετά σε ένα μπολ και βάζετε όλα τα υλικά και όσο αλεύρι πάρει για να γίνει ένας χυλός (όχι πολύ σφιχτός).
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζετε αρκετό αραβοσιτέλαιο να κάψει.
Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνετε χυλό και το ρίχνετε μέσα.
Σκεφτείτε ότι κάθε κουταλιά θα είναι και ένας ντοματοκεφτές.
Προσέξτε να μην βάζετε τις κουταλιές πολύ κοντά τη μία δίπλα στην άλλη, για να μην φουσκώσει ο χυλός.
Όταν ροδίσουν (2 λεπτά περίπου) γυρνάτε τους κεφτέδες από την άλλη πλευρά.
Στο τέλος, τοποθετήστε τους σε χαρτί κουζίνας που θα ρουφήξει το περιττό λάδι και σερβίρετε όσο είναι ακόμα ζεστοί.
Συνταγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr