Υλικά συνταγής
½ κιλό ρεβύθια
½ κουταλιά σούπας ντοματοπελτέ
1 κουταλιά της σούπας σόδα μαγειρική
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φύλλο δάφνης
2 ντομάτες φρέσκιες
Αλάτι – πιπέρι
Δενδρολίβανο [προαιρετικά]
Θυμάρι
Λάδι
Εκτέλεση συνταγής
Αφήνουμε τουλάχιστον γα 12 ώρες τα ρεβύθια σε νερό να μουλιάσουν. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι τα ρεβύθια, προσθέτουμε τη σόδα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε 10 λ.
Μετά τα 10 λ ξεπλένουμε τα ρεβύθια μας με πολλά χέρια νερό για να φύγει όλη η σόδα και να μην μαυρίσουν. Τα ρίχνουμε σε βραστό νερό, τα ξαφρίζουμε και τα βράζουμε χωρίς τη προσθήκη αλατιού μέχρι να μαλακώσουν.
Μόλις μαλακώσουν καλά, τα ρίχνουμε στο ταψί μαζί με το ζωμό τους, προσθέτουμε όλα τα πιο πάνω υλικά, ανακατεύουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λ περίπου, μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά του.
Πηγή: sintayes.gr