Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές

19/09/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χυλοπίτες στιγμής με σαλάμι και ντομάτα
1
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

700 γρ. ψαρονέφρι, σε φέτες πάχους 1,5 εκ.

2 κρεμμύδια ξερά, σε μικρά καρέ

1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη και τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη

2 πιπεριές, κατά προτίμηση κέρατο, καθαρισμένες και τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη

1 καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, καθαρισμένο και τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη

τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ή φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα ή 1½ κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος

50 ml σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική

70 ml λευκό, ξηρό κρασί

100 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και το καρότο για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, αλλά χωρίς να λιώσουν. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι (που χρησιμοποιήσαμε πιο πάνω) στο υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει. «Σβήνουμε» με το κρασί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά, περιχύνουμε με τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για άλλα 1 – 2 λεπτά, ίσα να αναμειχθούν τα αρώματα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε την τηγανιά με αφράτο πιλάφι, γιαούρτι και ντοματοσαλάτα με βασιλικό.

Στο ποτήρι μας ένα Chardonnay ή ένα Sauvignon Blanc, και τα δύο βαρελάτα. Εναλλακτικά, ένα στιβαρό ροζέ ή ένα φρουτώδες ερυθρό.

AddThis Sharing Buttons

Share to FacebookFacebook106Share to TwitterTwitterShare to E-mailE-mailShare to CleanPrintCleanPrintShare to Περισσότερα…Περισσότερα

Πηγή: gastronomos.gr – Νένα Ισμυρνόγλου

 

Previous Post

Γεμιστά δαμάσκηνα με σοκολάτα και φουντούκι

Next Post

Τριφτή Μηλόπιτα (βίντεο)

Next Post
Χυλοπίτες στιγμής με σαλάμι και ντομάτα

Τριφτή Μηλόπιτα (βίντεο)

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ