Για τον κορμό σοκολάτας θα χρειαστείτε
- 600 γρ.Nutella
- 400 γρ.κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 200 γρ.μπισκότα πτι μπερ
- 60 γρ.φουντούκια χοντροαλεσμένα στο μούλτι
Εκτέλεση
- Βάζετε τη nutella μαζί με τη σοκολάτα σε ένα κατσαρόλι και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύετε παράλληλα με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα δύο υλικά.
- Παίρνετε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ κατά προτίμηση σιλικόνης ή διαφορετικά βουτυρώνετε τη μακρόστενη φόρμα και τη στρώνετε καλά με λαδόκολλα.
- Απλώνετε μια στρώση μπισκότα και κατόπιν τα σκεπάζετε ρίχνοντας κουταλιές από το σοκολατένιο μείγμα. Συνεχίζετε με αυτόν τον τρόπο (στρώσεις μπισκότα-σοκολατένιο μείγμα) μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας.
- Πασπαλίζετε την επιφάνεια του κορμού με τα φουντούκια και τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Πηγή: mycooking.ladytimes.com.cy