Του Γιώργου Μαμάκη
Οι μικροκλιματικές συνθήκες του Οροπεδίου Λασιθίου, οι συχνές εναλλαγές στη θερμοκρασία καθώς και ο τύπος των εδαφών, τα οποία είναι ελαφρώς όξινα και αμμώδη, δίνουν την ιδιαίτερη γεύση και νοστιμιά σ’ αυτές τις πατάτες.
Το καλοκαίρι, όταν την ημέρα η θερμοκρασία είναι 30° C – 35° C, το βράδυ πέφτει στους 15° C – 20° C.
Η εναλλαγή αυτή δίνει οικονομία στο φυτό, παράγει περισσότερο και καλύτερης ποιότητας προϊόν, καθώς ενισχύει τα ξηρά συστατικά του, δηλαδή το άμυλο, τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία.
Θα πάει για best seller η εαρινή αυτή πατάτα!