Τι θα υλικά θα χρειαστείς για την μηλόπιτα!
1ο Μίγμα
4 μήλα
2 κουταλιές βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
2ο Μίγμα
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
1 βανίλια
Προαιρετικά καρύδια, σταφίδες
Πως να φτιάξεις την μηλόπιτα!
Αυτή τη μηλόπιτα μπορείς είτε να την αναποδογυρίσεις, είτε να τη σερβίρεις όπως είναι σαν apple dumpling cake
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Καθαρίζεις τα μήλα και τα κόβεις σε λεπτές φέτες.
Βουτυρώνεις ένα ταψί και πασπαλίζεις με τη ζάχαρη και τη κανέλα.
Απλώνεις τις φέτες του μήλου σαν βεντάλια τη μια δίπλα στην άλλη αν θέλεις να την αναποδογυρίσεις ή σε κομματάκια και βάζεις στον φούρνο να καραμελώσουν.
Και ετοιμάζεις το 2ο μίγμα. Χτυπάς σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια τουλάχιστον 5 λεπτά μέχρι το μίγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει.
Χαμηλώνεις τη ταχύτητα κ προσθέτεις το αλεύρι και το μπέικιν.
Βγάζεις το ταψί από το φούρνο και απλώνεις το μίγμα. Αν βάλεις καρύδια ή/και σταφίδες άπλωσέ τα στην επιφάνεια.
Ξανά φουρνίζεις για 20 λεπτά και είναι έτοιμο.
Πηγή: ediva.gr