Εκεί που σμίγουν τα πλούσια και κρύα νερά του ποταμού Κουρταλιώτη, με τα ζεστά νερά της παραλίας Πρέβελη, νότια του νομού Ρεθύμνου, που συνδυάζουν ένα υπέροχο τοπίο με τα πολλά φοινικόδεντρα, γευτήκαμε ένα υπέροχο και πολύ συνηθισμένο, στην Κρήτη, γλυκό σταφύλι.
ΥΛΙΚΑ
- 1 κιλό ρόγες από σταφύλι, (σουλτανί)
- 500 γραμ. ζάχαρη
- 80 ml. νερό
- 30 ml. χυμό λεμονιού
- λίγη αρμπαρόριζα
- λίγο αλάτι
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Καθαρίζουμε τις ρόγες των σταφυλιών, τις πλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα, που προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λεμόνι και τη βάζουμε στο ψυγείο για ένα δεκάωρο.
Έπειτα βάζουμε το νερό και βράζουμε το γλυκό για μια ώρα περίπου. Στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, τη αρμπαρόριζα και το κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνοντας το να κρυώσει.
Την επόμενη μέρα, τελειοποιούμε το γλυκό, ψήνοντας το για άλλα 20 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Πηγή: tasteandtravel.info