ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 συσκευασία Φύλλο κρούστας για γλυκά Χρυσή Ζύμη 450γρ ή Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη 850 γρ.
1 λίτρο γάλα
200 γρ. ζάχαρη
130 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
40 γρ. βούτυρο για την κρέμα
250-300 γρ. βούτυρο για τα φύλλα
1 πρέζα αλάτι
1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας, ή δύο βανίλιες
ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε να ξεπαγώσει πλήρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Για τη γέμιση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την ζάχαρη το σιμιγδάλι και το αλάτι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει μια βελούδινη κρέμα. Όταν το μείγμα πήξει, αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την βανίλια και το βούτυρο κι ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ το σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία πρέπει να εφάπτεται με το μείγμα ώστε να μην κάνει κρούστα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς περίπου 40′ -1 ώρα.
Για το φύλλο κρούστας
Βουτυρώνουμε ένα ταψί περίπου 35Χ25 ή και λίγο μεγαλύτερο. Απλώνουμε στο ταψί 4 φύλλα κρούστας για γλυκά, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε καλά σε μια παχύρρευστη στρώση πάχους ενός δακτύλου. Γυρνάμε το περίσσευμα των φύλλων που προεξέχει από το ταψί προς τα μέσα, ώστε να σκεπάσει την κρέμα.
Σκεπάζουμε με ακόμα 4 φύλλα κρούστας Χρυσή Ζύμη ελαφρώς τσαλακωμένα, επίσης βουτυρώνοντας τα ένα-ένα, αλλά τα πάνω φύλλα δεν τα ακουμπάμε με το πινέλο, απλώς ραντίζουμε ώστε να γίνουν τραγανά και αφράτα και να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Γυρίζουμε τα πάνω φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα και τα βάζουμε κάτω από την μπουγάτσα (όπως όταν στρώνουμε το σεντόνι στο κρεβάτι…)
Για τη σφολιάτα
Απλώνουμε στο ταψί το φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε καλά σε μια παχυρευστη στρώση πάχους ένα δάχτυλο. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Ενώνουμε τα δύο φύλλα μεταξύ τους πιέζοντας με τα δάχτυλα μας και κόβουμε το περίσσευμα.
Πηγή: xrisizimi.gr