Συστατικά
1 ποτήρι του κρασιού λάδι
1 ποτήρι του κρασιού ούζο
2 ποτήρια του κρασιού χλιαρό νερό
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το σιρόπι:
1 κιλό μέλι
3 ποτήρια του νερού νερό
Τρόπος μαγειρέματος
1 Ζύμωσε το αλεύρι προσθέτοντας το λάδι, το ούζο και το νερό. Άφησε 2 ώρες σε ζεστή γωνία μέχρι να φουσκώσει
2 Κόψε το ζυμάρι σε κομμάτια, τόσο ώστε να είναι αρκετό για να ανοιχτεί ένα φύλλο και στη συνέχεια κόψε σε λωρίδες 2 δάκτυλα πλατιά και τύλιξέ το με ένα πιρούνι σαν σαλιγκάρι
3 Βάλε το λάδι να κάψει και ρίξε τις δίπλες να ψηθούν
4 Στο μεταξύ ετοίμασε και το σιρόπι σου, όπου θα ρίχνεις μια, μια τις δίπλες να σιροπιαστούν
5 Βάλε τις δίπλες σε πιατέλα και πασπάλισέ τες με κανέλα και καρύδι.
Πηγή: tlife.gr