Υλικά για 4 άτομα:
2 έτοιμα χοντρά φύλλα χωριάτικα για πίτα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
6 φλ. φρέσκο σπανάκι
220 γρ. τυρί κρέμα μαλακό
ξύσμα από μισό λεμόνι
400 γρ. (2 κομμάτια) σολωμός φιλέτο χωρίς δέρμα
αλάτι-πιπέρι
1 αυγό χτυπημένο
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC. Αλατοπιπερώνουμε το σολωμό.
- Σωτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει, χωρίς να ροδίσει, για 5′.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το σπανάκι και το σωτάρουμε να μαραθεί, ανακατεύοντας για να μην κολλήσει.
- Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα το μεταφέρουμε στο μούλτι και το πολτοποιούμε.
- Σε ένα μπολ μαλακώνουμε με ένα πιρούνι το τυρί κρέμα με το ξύσμα και προσθέτουμε το λιωμένο σπανάκι. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί η γέμιση.
- Παίρνουμε κάθε φιλέτο σολωμού, απλώνουμε μια παχιά στρώση γέμισης στη μια πλευρά και το τοποθετούμε στο κέντρο του φύλλου, με τη γέμιση προς τα κάτω.
- Κλείνουμε το σολωμό σαν πακέτο με τη ζύμη και τοποθετούμε τα πακέτα σε ταψί με χαρτί ψησίματος, με την ένωση από την κάτω πλευρά. Χαράσουμε 2-3 φορές την επιφάνεια και αλείφουμε με το αυγό.
- Ψήνουμε για 30′ μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να γίνει τραγανή. Αφήνουμε 10′ να κρυώσει, κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα με σπανάκι (αν μας περίσσεψε)!
Πηγή: syntagesmekefi.gr