ΥΛΙΚΑ
– 2 1/4 φλιτζανιού αλεύρι
– 1/2 κουταλάκι μπέικιν
– 250 γραμμάρια βούτυρο
– 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
– 1/3 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
– 2 βανίλιες
– 2 αυγά
– 1 1/2 φλιτζάνι σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη λευκή και μαύρη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.
Έπειτα προσθέτουμε τις βανίλιες και τα αυγά και χτυπάμε λίγο ακόμη να ενωθούν καλά.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο.
Μετά προσθέτουμε και τις σταφίδες που έχουμε μαλακώσει στο κονιάκ.
Σε ένα ταψί, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και με ένα κουτάλι τοποθετούμε λίγο λίγο το μίγμα, όχι πολύ κοντά το ένα με το άλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 12 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Δεν θέλουμε να ψηθούν πολύ για να μην σκληρύνουν, τα βγάζετε, μαλακά.
Πηγή: mothersblog.gr