Στο Καφενείο «Η Ρομαντική Γωνιά» της οικογένειας Περαντωνάκη, στα Ακούμια του Ρεθύμνου, τα άγρια, μαζεμένα χόρτα γίνονται πιτάκια και συντηρούνται στον καταψύκτη για όλο τον χρόνο. Η Ελένη, η γυναίκα του Μανώλη Περαντωνάκη τα ξεπετάει κατά δεκάδες, ανοίγοντας το φύλλο στο εργαλείο των ζυμαρικών. Τα υλικά για τη ζύμη είναι ίδια με αυτή για τις νερόπιτες που φτιάχνουν στον καφενέ αλλά με λιγότερο νερό, για να γίνει πιο σφιχτή, αφού ανοίγει σε φύλλο με πλάστη. Η γέμιση πρώτα τσιγαρίζεται σε λάδι, στραγγίζει και έπειτα μπαίνει στα πιτάκια.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο
Πηγή: kathimerini.gr