Υλικά
3 ½ ποτήρια νερό
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
150 γρ. ινδοκάρυδο
1 κουβερτούρα (προαιρετικά)
Πως το κάνουμε
Βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.
Μόλις πάρουν μια βράση τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.
Όταν αρχίζει να πήζει ρίχνουμε το ινδοκάρυδο.
Αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει εντελώς το μείγμα .
Λιώνουμε 1 κουβερτούρα μαζί με 5-6 κουταλιές της σούπας νεράκι (ή φυτική μαργαρίνη).
Πλάθουμε μπαλάκια το μείγμα και τα βουτάμε στην σοκολάτα με ένα κουτάλι.
Τα αφήνουμε σε μια λαδόκολλα στο ψυγείο να κρυώσουν.
Μπορούμε αντί για σοκολάτα, να πασπαλίσουμε τα τρουφάκια με καρύδα ή με κακάο.
Πηγή: e-kefalonia.net