Υλικά
- 2 κριθαροκουλούρες ολόκληρες (4 κομμάτια, όχι βρεγμένα)
- Για τη σαλάτα
- 2 ντομάτες μέτριες
- 1 αγγουράκι ξεφλουδισμένο
- ½ πιπεριά πράσινη
- ¼ κρεμμυδιού ξυσμένο στον τρίφτη
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη
- ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας ξίδι
- ½ κουτ. γλυκού πετιμέζι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα
- 150γρ. φέτα, τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- λίγο ελαιόλαδο
- μερικές ελιές Καλαμών
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε τις ντομάτες, το αγγουράκι και την πιπεριά σε ζαράκια και τα ρίχνετε σε μπολ (μαζί με τα ζουμάκια της ντομάτας). Αλατίζετε ελαφρά, προσθέτετε το ξυσμένο κρεμμύδι, την κάππαρη και ανακατεύετε.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ χτυπάτε με ένα πιρούνι το ξίδι με το πετιμέζι, το αλάτι και τη ρίγανη. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε το χτύπημα να ενοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 3
Περιχύνετε την ψιλοκομμένη σαλάτα στο μπολ με το dressing που ετοιμάσατε και την αφήνετε να μαριναριστεί για 5 λεπτά.
Βήμα 4
Μοιράζετε με ένα κουτάλι της σούπας τη σαλάτα πάνω στους ντάκους (και το ζουμάκι της στο τέλος) και αφήνετε 5 λεπτά να μαλακώσουν τα παξιμάδια με τα ζουμάκια της σαλάτας.
Βήμα 5
Μοιράζετε την ξυσμένη φέτα πάνω από τους ντάκους, προσθέτετε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο, διακοσμείτε με μια δυο ελιές τον κάθε ντάκο και σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: olivemagazine.gr