Υλικά συνταγής
250 γρ. κολοκυθάκια
250 γρ. καρότα
250 γρ. πράσο
250 γρ. ζυμαρικά τρικολόρε (3 χρώματα) πένες ή βίδες
4 κ.σ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο
300ml κρέμα γάλακτος
2 αυγά
300 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ ή γκούντα
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στο τρίφτη. Καθαρίζουμε και τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Ζεσταίνουμε τις 2 κ.σ. βούτυρο σε ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά για 8 λ περίπου ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λ ακόμα.
Εν τω μεταξύ, σε άλλη κατσαρόλα, βράζουμε το ζυμαρικό μας σε μπόλικο αλατισμένο νερό, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Αποσύρουμε το μείγμα λαχανικών από τη φωτιά, προσθέτουμε το στραγγισμένο ζυμαρικό και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τα δύο αυγά και τα ανακατεύουμε καλά με τη κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε τα 100 γρ. τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τα λαχανικά μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
Με τις υπόλοιπες 2 κ.σ. βούτυρο λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος. Μεταφέρουμε το μείγμα της κατσαρόλας στο πυρίμαχο σκεύος, ισιώνουμε την επιφάνειά του και πασπαλίζουμε την επιφάνειά του με τα υπόλοιπα τυριά. Το ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λ περίπου.
Πηγή: sintayes.gr