ΥΛΙΚΑ
– 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 4 αυγά
-300 γρ. ζάχαρη
– 300 γρ. βούτυρο (150γρ. φρέσκο αγελαδινό + 150γρ. μαργαρίνη)
– 1 κοφτό κουτ. γλυκού γαρύφαλο, τριμμένο
– 1 κουτ. γλυκού κανέλα τριμμένη
– 230 γρ. καρύδια, αλεσμένα
– Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
Για τη γκανάς σοκολάτας
– 250 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
– 1 κουτ. σούπας μέλι
– 250 γρ. κρέμα γάλακτος (full fat, όχι light)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C, στην κάτω αντίσταση και στον αέρα.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε και το βούτυρο.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, το γαρίφαλο, την κανέλα, το ξύσμα και τα καρύδια και χτυπάμε απαλά στο μίξερ μέχρι να γίνει ενιαίο μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στο φούρνο για 35′ (εξαρτάται από το φούρνο, στόχος είναι να είναι λίγο υγρό μέσα και όχι εντελώς κεκάτο).
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
Σε μπεν μαρί, ρίχνουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη, μαζί με το μέλι και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε την καρυδόπιτα.
Μη χρησιμοποιήσετε σπάτουλα, όσο είναι ακόμα ζεστή η σοκολάτα απλώνεται μόνη της, δημιουργώντας ένα βελούδινο στρώμα. Διακοσμήστε με μισά καρύδια και σερβίρετε σε 15′.
Πηγή: pastrykia.gr