Υλικά:
1 ματσάκι αντράκλα
1 ξερό κρεμμύδι γλυκό, σε λεπτά φετάκια
1 μεγάλο ατζούρι, κομμένο στη μέση και μετά σε λοξά φετάκια
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
dressing : 2κουταλιές της σούπας ξύδι και 3 κουταλιές της σούπας λάδι, χτυπημένα
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και πλένετε την αντράκλα. Κρατάτε τα τρυφερά κλαδάκια και πετάτε τα υπόλοιπα. Κόβετε σε κομμάτια μήκους 2-3 εκ. Τα βάζετε σε σουρωτήρι και τα ξαναπλένετε, για να ξεπλυθούν τα μαύρα σποράκια της αντράκλας που βρίσκονται στην κορυφή του κάθε βλασταριού.
Αν τα κρατήσετε, σκορπίστε τα στη γλάστρα σας και σε λίγο θα απολαμβάνετε τη δική σας παραγωγή. Θέλει μπόλικο νερό, να θυμάστε να την ποτίζετε.
Βάλτε όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ : την κομμένη αντράκλα, τις φέτες κρεμμυδιού, τις φέτες ατζούρι, την κάπαρη. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και το χτυπημένο λαδόξυδο. Ανακατέψτε απαλά να τυλιχθεί με το λαδόξυδο και σερβίρετε. Μπορείτε να την αφήσετε να τραβήξει μισή ώρα το πολύ, μετά θα μαραθούν τα φύλλα της.
Πηγή: tastefull.wordpress.com