Υλικά:
½ κιλoύ κιμά μοσχαρίσιο-χοιρινό
2 κρεμμύδια όχι εντελώς πολτοποιημένα
2 φέτες ψωμί τοστ χωρίς κόρα, μουσκεμένο σε λίγο κόκκινο κρασί
φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο και μαϊντανό
1 κουταλάκι (5 ml) μείγμα για κεφτεδάκια (ή άγρια ρίγανη Ολύμπου, με έντονο, υπέροχο άρωμα)
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 αυγό
αλάτι και πιπέρι
Για σάλτσα ντομάτας με πιπεριά:
ελαιόλαδο
1 πιπεριά πράσινη σε μικρά-μικρά κομματάκια
1 κρεμμύδι όχι εντελώς πολτοποιημένο, 1-2 σκελίδες σκόρδου όχι εντελώς πολτοποιημένες (να βρίσκουμε στο δόντι)
600 γρ. φρέσκες ώριμες ντομάτες (3 μέτριες=2 1/4 κούπας), με 3/4 κουταλάκι ζάχαρη και λίγο ντοματοπολτό (ο ντοματοπολτός προσθέτει γλύκα, συνοχή και χρώμα) ή και κονσέρβας, 600 γρ. (1 1/2 κονσέρβας=2 1/4 κούπας), πολτοποιημένες στον ηλεκτρικό πολυκόφτη
αλάτι, πιπέρια φρεσκοαλεσμένα
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
1. Πολτοποιούμε σχεδόν το μουσκεμένο στο κρασί ψωμί με το ελαιόλαδο στον ηλεκτρικό πολυκόφτη.
2. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.
3. Πλάθουμε κεφτεδάκια, τυλίγουμε σε αλεύρι, τα πατάμε λίγο να πλατύνουν και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
Σάλτσα ντομάτας με πιπεριά:
1. Σοτάρουμε την πιπεριά και μετά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε την ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον μαϊντανό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 13 λεπτά.
2. Βάζουμε μέσα και τα κεφτεδάκια. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 7 λεπτά.
3. Προς το τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό.
Σερβίρουμε με Πατατούλες νουαζέτ, Πατάτες ”τηγανητές” φούρνου, Πουρές γλυκοπατάτας, Πουρές πατάτας, ρύζι ή ζυμαρικά
Σημ.: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε 1 κούπα πολτοποιημένες φρέσκες ντομάτες ή 1 κούπα πολτοποιημένα ντοματάκια με 1 κούπα ντοματοχυμό κονσέρβας ή με 2 κουταλιές ντοματοπολτό διπλής συμπύκνωσης διαλυμένο σε 1 κούπα νερό.
Πηγή: me-nu.gr