Υλικά
1 1/2 κιλό μπούτι κατσικίσιο ή αρνίσιο
12 αγκινάρες
6 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό
2 αυγά
2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
ανάλογο νερό
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια, το πλένουμε και το στραγγίζουμε καλά.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί ρίχνουμε το κρέας να πάρει χρώμα απ’όλες τις πλευρές.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια να μαραθούν. Προσθέτουμε 1-2 φλιτζάνια νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό μας να βράζει σε μέτρια φωτιά.
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τις αγκινάρες .Τις τρίβουμε καλά με λεμόνι και τις ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό, όπου έχουμε προσθέσει και τον χυμό μισού λεμονιού.
μισή ώρα πριν να είναι έτοιμο το κρέας, ξεπλένουμε τις αγκινάρες και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το χυμό μισού λεμονιού, λίγο αλατοπίπερο ακόμη και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει.
Τότε, χτυπάμε τα αυγά τούς ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και στη συνέχεια το ζουμί τού φαγητού για να πάρει θερμοκρασία, Τέλος περιχύνουμε το κρέας και τις αγκινάρες.
Κουνάμε την κατσαρόλα από τα χερούλια να πάει παντού το αυγολέμονο και στη συνέχεια σερβίρουμε.
Πηγή: evaparakentaki.com