Υλικά:
1 ολόκληρο κομμάτι χοιρινού λαιμού άκοπο και ξεκοκαλισμένο 750 γρ. περίπου
1 ψαρονέφρι 500 γρ.
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κλωνάρια θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
Απλώνουμε τον χοιρινό λαιμό και τον κόβουμε σε παραλληλόγραμμο με την μεγάλη πλευρά ίση με το μήκος από το ψαρονέφρι.
Τον αλατοπιπερώνουμε καλά και ρίχνουμε από πάνω το θυμάρι, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Τρίβουμε να εισχωρήσουν τα μυρωδικά στις μικρές σχισμές του κρέατος.
Τοποθετούμε στην φαρδιά άκρη του χοιρινού το ψαρονέφρι και τυλίγουμε έτσι ώστε να καλυφθεί ολόκληρο από τον λαιμό.
Δένουμε με σπάγκο σε πολλά σημεία ή χρησιμοποιούμε διχτάκι. Ρολλάρουμε το κρέας πάνω από το χοντροκομμένο πιπέρι έτσι ώστε να κολλήσει παντού.
Ψήνουμε στον φούρνο γυρνώντας το κρέας συχνά για 2 περίπου ώρες, μέχρι να καραμελώσει απ’ έξω.
Το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον 15 λεπτά πριν το κόψουμε σε χοντρές φέτες.
Πηγή: infokids.gr