Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Στριφτή  τυρόπιτα  στο  τηγάνι

12/11/2018
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Τάρτα καρμπονάρα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά Συνταγής

Για 3-4 πίτες

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 ml ελαιόλαδο
250 ml νερό (θερμοκρασία δωματίου)
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι ξίδι
Νισεστέ
Για τη γέμιση:
500 γραμμάρια φέτα σκληρή
Φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

Βάζετε το αλεύρι σε μια μικρή λεκάνη και δημιουργείτε στο κέντρο μια μικρή λακκούβα στην οποία ρίχνετε λίγο λάδι και αλάτι.
Αρχίζετε να ζυμώνετε το μείγμα ρίχνοντας σταδιακά νερό μέχρι να φτιαχτεί μια ζύμη ούτε πολύ μαλακιά, αλλά ούτε και πολύ σκληρή.
Δουλεύετε λίγο την ζύμη στον πάγκο για να πάρει μια μαλακιά υφή.
Κόβετε τη ζύμη σε τρία – τέσσερα  μπαλάκια και την αφήνετε για 25-30 λεπτά να ξεκουραστεί.
Ρίχνετε στο τραπέζι σας η στο πάγκο της κουζίνα σας μια κουταλιά νισεστέ, και τοποθετείτε το ένα μπαλάκι ζύμης και λίγο νισεστέ από πάνω.
Με τον λεπτό πλάστη ανοίγετε ένα φύλλο όσο γίνεται πιο λεπτό.
Ρίχνετε περιμετρικά λάδι και παίρνετε ένα κομμάτι φέτας και το τρίβετε πάνω σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
Αρχίζετε να τυλίγετε τις δύο αντίθετες μεριές του φύλλου προς το κέντρο (όχι σφιχτά). Τέλος το γυρίζετε σα σαρίκι.
Ψήνετε στον φούρνο στους 190 βαθμούς για 30-35 λεπτά
ή
Βάζετε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι μπόλικο λάδι να κάψει αρκετά.
Ρίχνετε μέσα την πρώτη πίτα που φτιάξατε και μόλις ψηθεί από την μια μεριά τη γυρίζετε και από την άλλη. Αντίστοιχα φτιάχνετε και τηγανίζετε τις υπόλοιπες πίτες.
Τις βάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν το περιττό τους λάδι και τις τρώτε όσο είναι ζεστές.

Χρήσιμα Tips

Για αυτές τις πίτες καλό είναι το λάδι που θα ρίξετε στο τηγάνι να είναι άφθονο, έτσι ώστε όταν ρίξετε την πίτα να φουσκώσει σαν λουκουμάς.

Πηγή: alexandrospapandreou.gr

Previous Post

Τάρτα καρμπονάρα

Next Post

Καπνιστό χοιρινό με ντομάτες

Next Post
Τάρτα καρμπονάρα

Καπνιστό χοιρινό με ντομάτες

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ