Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι και χόντρο (βίντεο)

24/06/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Τηγανητά καλαμαράκια χωρίς αλεύρι
0
SHARES
Share on Facebook

Ο ανθός της κολοκυθιάς στην Κρήτη το καλοκαίρι είναι περιζήτητος ανάμεσα στους μερακλήδες αλλά δύσκολα θα τον βρείτε στο εμπόριο, ίσως σε κάποιες λαϊκές. Οι καλύτεροι είναι οι αρσενικοί ανθοί που καταλήγουν σε μίσχο κι όχι αυτοί που θα γίνουν κολοκύθια αργότερα. Μαζεύονται το πρωί γιατί αργότερα κλείνουν και δεν είναι εύκολο να τους γεμίσεις γι’αυτό και φυλάγονται ο ένας μέσα στον άλλον. Λατρεύονται στην Κρήτη αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, και μαγειρεύονται συνήθως γεμιστοί αλλά και ψιλοκομμένοι μέσα σε πιλάφια, σάλτσες πίτες και άλλα.

Ο χόντρος – «χοντροαλεσμένο» σιτάρι, που άλεθαν τα παλιά χρόνια με τον χειρόμυλο – περιέχει πάρα πολλές βιταμίνες, μεταξύ αυτών και Ε που βοηθά την καλή λειτουργία της καρδιάς αλλά έχει και αντικαρκινική δράση! Επίσης είναι πλούσιος σε μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορο και πολλά άλλα. Μπορεί να αντικαταστήσει ή να συμπληρώσει το ρύζι σε πολλά φαγητό, και φυσικά είναι πεντανόστιμος!

Υλικά

20 κολοκυθοανθοί
2 ώριμες ντομάτες
1 κολοκυθάκι
1 κρεμμυδάκι
1 λεμόνι
Βάρσαμο (Δυόσμο)
Μαϊντανό
Άνηθο
200 γρ ρύζι
100 γρ χόντρο

2 ποτηράκια της ρακής ελαιόλαδο
(και 3 αν θέλετε)

αλάτι, πιπέρι

Προετοιμασία

Ψιλοκόβω πρασινάδα και κρεμμυδάκι

Τρίβω το κολοκυθάκι στον ψιλό τρίφτη και τις ντομάτες στο χοντρό τρίφτη

Ρίχνω ένα ποτηράκι λάδι, το ρύζι κ το χόντρο και ανακατεύω καλά

Γεμίζω τους ανθούς μέχρι την μέση τους προσεκτικά γιατί σχίζονται εύκολα

Χτίζω τους άνθους κοντά τον έναν με τον άλλον να μην ανοίξουν
(Αν έχω μεγαλύτερη ποσότητα συνεχίζω με στρώσεις στο τσικάλι)

προσθέτω 1 ποτηράκι λάδι και χλιαρό νερό να σκεπαστούν

Σκεπάζω με ένα πιάτο να μην ανοίξουν

Βράζω περίπου 15 λεπτά

Στύβω το χυμό ενός λεμονιού

Πηγή: creteoftastes.com

Previous Post

Μηλόπιτα

Next Post

Σφακιανές πίτες

Next Post
Σφακιανές πίτες

Σφακιανές πίτες

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ