ΥΛΙΚΑ
830 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
400 γρ. πορτοκάλι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες και στη μέση
¼ κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
750 ml νερό
Χυμό από 1 λεμόνι
Παγωτό βανίλια, για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε μία μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε μέσα το πορτοκάλι, τη ζάχαρη, το νερό, το γαρύφαλλο, το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Αφού πάρουν μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 45- 50 λεπτά μέχρι να δέσει εντελώς το γλυκό.
- Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
- Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε το γλυκό εκτός ψυγείου.
Πηγή: giorgostsoulis.com