Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σουφλέ με μανιτάρια πατάτες και μπέικον

11/11/2018
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Πρασοκρεατόπιτα με πλιγούρι
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά συνταγής

5 μέτριες πατάτες

500 γρ. μανιτάρια λευκά φρέσκα σε φέτες

1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες

1 πράσο ψιλοκομμένο

10 φέτες μπέικον σε κομμάτια

300 ml κρέμα γάλακτος

1/2 φλ. γάλα

1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.) πλήρες

200 γρ. τυρί γραβιέρα τριμμένο

200 γρ. τυρί τσένταρ τριμμένο

1 κ.γ. θυμάρι

ελαιόλαδο

αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε λεπτές φέτες, τις αλατίζετε και τις τηγανίζετε σε φρυτέζα, σε υψηλή θερμοκρασία για λίγα λεπτά, μέχρι να “θωρακιστούν” και ροδοκοκκινίσουν εξωτερικά. Τις βγάζετε από τη φρυτέζα και τις στρώνετε σε ένα πυρίμαχο βαθύ σκεύος 23-25 εκ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ανακατεύετε τα τριμμένα τυριά σε μπολ. Πασπαλίζετε το 1/3 των τυριών πάνω από τις πατάτες.

Κόβετε το κρεμμύδι και το πράσο σε λεπτές ροδέλλες, Ρίχνετε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το κρεμμύδι, το πράσο, τα μανιτάρια, τις 6 φέτες μπέϊκον σε κομμάτια, αλατοπίπερο και το θυμάρι. Σοτάρετε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν και να “γυαλίσουν” τα λαχανικά.

Ρίχνετε το μείγμα με τα λαχανικά από το τηγάνι στο πυρίμαχο σκεύος πάνω από τις πατάτες και το τριμμένο τυρί και απλώστε το να στρωθεί παντού ισομερώς. Περιχύνετε με τα 100 ml κρέμας γάλακτος μαζί με το 1/2 φλ. γάλα.

Ανακατεύετε το γιαούρτι με τα υπόλοιπα 200 ml κρέμας γάλακτος και σκεπάζετε με το μείγμα το φαγητό. Το ισιώνετε, σκορπίζετε από πάνω τις υπόλοιπες 4 φέτες μπέϊκον σε κομματάκια και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο 2/3 των τριμμένων τυριών.

Σκεπάζετε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Ξεσκεπάζετε και ψήνετε για 15 λ ακόμα μέχρι να λιώσουν και “ροδίσουν” ελαφρώς τα τυριά.

Πηγή: sintayes.gr – Photo:world-warotter.com

Previous Post

Πρασοκρεατόπιτα με πλιγούρι

Next Post

Χοιρινό τηγανητό

Next Post
Πρασοκρεατόπιτα με πλιγούρι

Χοιρινό τηγανητό

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ