Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πρασοκρεατόπιτα με πλιγούρι

11/11/2018
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Πρασοκρεατόπιτα με πλιγούρι
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Για τη γέμιση

½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο

1½ κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια (σαν χοντρό κιμά)

½ κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 κιλό πράσα (μόνο το άσπρο μέρος) ψιλοκομμένα

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

350γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη

½ φλιτζάνι πλιγούρι

ξύσμα από 1 λεμόνι

3 αβγά

αλάτι, πιπέρι

Για το φύλλο

1 φλιτζάνι νερό χλιαρό

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

αλάτι

1 πρέζα ζάχαρη

2 κουτ. σούπας τσικουδιά ή τσίπουρο

αλεύρι όσο πάρει (για να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη)

Διαδικασία

Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα και τη βάζετε στη φωτιά να κάψει. Τοποθετείτε μέσα το κρέας και το σοτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αφαιρείτε το κρέας από την κατσαρόλα, προσθέτετε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα και σοτάρετε ανακατεύοντας κάθε τόσο. Βάζετε πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να μαγειρευτούν όλα μαζί για 3-4 λεπτά.
Προσθέτετε τον άνηθο και το μαϊντανό, ανακατεύετε και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. Προσθέτετε τότε το τυρί, το πλιγούρι και τα αβγά και κάνετε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα.
Στο μεταξύ έχετε ετοιμάσει τη ζύμη ως εξής: Αναμιγνύετε το νερό με το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ζάχαρη σε λεκανίτσα. Προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι -όσο σηκώσει η ζύμη- ανακατεύοντας στην αρχή και ζυμώνοντας στη συνέχεια, μέχρι να πάρετε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί λίγο.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Χωρίζετε τη ζύμη σε δύο μέρη (το ένα να είναι ελαφρώς μικρότερο) και τα ανοίγετε σε δύο φύλλα. Στρώνετε το μεγαλύτερο φύλλο σε μέτριο ταψί αλειμμένο με ελαιόλαδο, καλύπτοντας και τα πλαϊνά τοιχώματα και αφήνοντας να εξέχει η παραπανίσια ζύμη.
Απλώνετε μέσα στο ταψί τη γέμιση, φέρνετε προς τα μέσα τη ζύμη που περισσεύει και σκεπάζετε την πίτα με το δεύτερο φύλλο. Χαράζετε με ένα μυτερό μαχαιράκι μόνο την επιφάνεια της πίτας και την ψήνετε στον φούρνο περίπου για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Πηγή: olivemagazine.gr/ –  Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Αντωνία Κατή

 

 

Previous Post

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελένη Χατζηλιάδου (video)

Next Post

Σουφλέ με μανιτάρια πατάτες και μπέικον

Next Post
Πρασοκρεατόπιτα με πλιγούρι

Σουφλέ με μανιτάρια πατάτες και μπέικον

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ