Υλικά
Για τη ζύμη:
60 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. βούτυρο light, από το ψυγείο
1 αυγό
200 γρ. αλεύρι
Για την κρέμα:
250 ml. άπαχο γάλα φρέσκο
150 γρ. κρέμα γάλακτος light
50 γρ. stevia
1 αυγό + 2 κρόκοι αυγών
50 γρ. κορν φλάουρ
1 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κάθετα στη μέση
300 γρ. ποικιλία φρέσκων φρούτων, καθαρισμένων και κομμένων
Μερίδες 12 190 θερμίδες ανά κομμάτι
Αναμονή 40΄ Ψήσιμο 70 λεπτά
Διαδικασία
Κρέμα: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την βανίλια. Ετοιμάζουμε την φωτιά και βάζουμε το δοχείο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την στέβια με το κορν φλάουρ και τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους).
Καθώς ζεσταίνεται το γάλα, ρίχνουμε το μείγμα αυγών-κορν φλάουρ-στέβιας και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το νέο μείγμα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Μόλις ομογενοποιηθεί η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζουμε .
Την τοποθετούμε σε καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε.
Όταν η κρέμα κρυώσει, αφαιρούμε την βανίλια και τη «χτυπάμε» στο μίξερ.
Ζύμη : Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους, ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε έως ότου ομογενοποιηθούν καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Αφήνουμε τη ζύμη να για 40 λεπτά και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 4 χιλ.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα για τάρτα διαμέτρου 14 εκ. και ύψους 2 εκ. και απλώνουμε το φύλλο, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα. Βάζουμε στο εσωτερικό της τάρτας ένα κομμάτι μεμβράνη και ψήνουμε για 15 λεπτά.
Αφαιρούμε τη μεμβράνη και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, έως ότου η τάρτα χρυσίσει. Αφήνουμε να κρυώσει και με προσοχή ξεφορμάρουμε.
Πηγή: panosplatritis.health