Τα αρωματικά λάδια με βότανα και μυρωδικά είναι φανταστικά για να τα χρησιμοποιήσετε σκέτα ή σε dressing για σαλάτες, σε μαρινάδες, να τα περιχύσετε πάνω από τα ζυμαρικά σας, να τα προσφέρετε στους καλεσμένους σας μαζί με το ψωμί αλλά και να τα χρησιμοποιήσετε όπου τραβάει η όρεξή σας, η φαντασία και το γούστο σας.
Μπορείτε δώσετε στο αρωματικό λάδι σας, τα αρώματα και τις γεύσεις που εσείς αγαπάτε, με αρωματικά βότανα, μπαχαρικά και φρούτα χρησιμοποιώντας μόνο ένα άρωμα ή συνδυάζοντας περισσότερα ανάλογα με τη χρήση και την προτίμησή σας.
Πώς μπορείτε να φτιάξετε αρωματικό ελαιόλαδο;
Αποφασίστε τι αρώματα θέλετε να δώσετε στο λάδι σας, ανάλογα με αυτά που χρησιμοποιείτε πιο συχνά. Οι πιο δημοφιλείς συνδυασμοί είναι του σκόρδου-τσίλι, δεντρολίβανου-σκόρδου, πορτοκαλιού ή λεμονιού.
Καλύτερα να μένετε σε ένα με δύο συστατικά τη φορά, για πιο ξεκάθαρα και έντονα αρώματα. Αν θέλετε να πειραματιστείτε με περισσότερα συστατικά, χρησιμοποιήστε μικρές ποσότητες αρχικά για να μην πάει στράφι το ελαιόλαδό σας.
Κρύα Μέθοδος
Προτιμήστε την κρύα μέθοδο, αν τα συστατικά σας είναι τρυφερά βότανα όπως ο βασιλικός, ο δυόσμος, ο κόλιανδρος και ο μαϊντανός, ή άλλα συστατικά όπως το πιπέρι σε κόκκους ή οι φλούδες φρούτων. Αυτά τα συστατικά θα απελευθερώσουν τα αρώματά τους εύκολα όταν απλά κοπούν και προστεθούν στο λάδι. Σε αυτή την περίπτωση το λάδι φυλάσσεται στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες.
Πηγή: argiro.gr