ΥΛΙΚΑ
Υλικά για το φύλλο
2 αυγά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζάνι γάλα
700 γρ. άσπρο µαλακό αλεύρι
Υλικά για τη γέµιση
1 κιλό σπανάκι
6-8 κρεµµυδάκια φρέσκα
2 φλιτζάνια µυζήθρα ξινή
κρόκος ενός αυγού
1 µατσάκι µαϊντανό
2 κουταλιές δυόσµο ψιλοκοµµένο
Aλάτι, πιπέρι
Σουσάµι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουµε στο µίξερ τα αυγά, το ελαιόλαδο, το γάλα, το αλάτι και τα χτυπάµε όλα µαζί προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι µέχρι να φτιάξουµε µία οµοιογενή και µαλακή ζύµη.
Την αφήνουµε περίπου 20 λεπτά. Εν τω µεταξύ πλένουµε και ψιλοκόβουµε το σπανάκι και τον µαϊντανό, τα τρίβουµε µε το χέρι µας και τα αλατίζουµε.
Τα ανακατεύουµε µε τα κρεµµυδάκια, τον δυόσµο, το πιπέρι και την ξινή µυζήθρα.
Χωρίζουµε σε κοµµάτια τη ζύµη και ανοίγουµε µικρούς στρογγυλούς κύκλους µε διάµετρο περίπου 7-8 εκ.
Βάζουµε τη γέµιση στο κέντρο του κύκλου και κλείνουµε τις άκρες, πατώντας µε το πιρούνι.
Αλείφουµε τις πίτες µε τον χτυπηµένο κρόκο αυγού, πασπαλίζουµε µε το σουσάµι και ψήνουµε στους 180 βαθµούς για 20 λεπτά µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά τους.
Πηγή: incrediblecrete.gr