Παρασκευή, 16 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σουβλάκι κοτόπουλο

09/11/2018
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο φρικασέ
0
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά

2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου

200 γρ. άλμη

πίτες για σουβλάκια

λαχανικά της αρεσκείας μας (ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι, ντομάτα κομμένη , μαρούλι κομμένο)

ελαιόλαδο

Για την άλμη

550 ml νερό

1/2 λεμόνι κομμένο στη μέση

3 φύλλα δάφνης

½  μάτσο μαϊντανό

½  κ.σ. ξερό θυμάρι ή ½ μάτσο φρέσκο

1 κ.σ. μέλι

35 γρ. αλάτι χοντρό ή το μισό ή λιγότερο ψιλό

2 σκ. σκόρδο με τη φλούδα τους σπασμένες

1 κ.σ. κόκκοι πιπέρι μαύρο

Για τη σάλτσα

4 κ.σ. γιαούρτι

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. μέλι

ξύσμα από 1 λάιμ (προαιρετικά)

1 κ.σ. χυμό από λάιμ

Μέθοδος Εκτέλεσης

Το μυστικό σε αυτή τη συνταγή βρίσκεται στην άλμη!!!

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά για την άλμη σε ένα κατσαρολάκι.

Ανακατεύουμε και περιμένουμε να βράσει. Μόλις βράσει βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε για 1 ώρα στην άκρη.

Μόλις περάσει η 1 ώρα, σουρώνουμε σε ένα μπολ. Πρέπει να είναι κρύα τελείως.

Κόβουμε μικρά κομμάτια το κοτόπουλο και τα βάζουμε μέσα στην άλμη. Τα αφήνουμε από 1/2 ώρα μέχρι 1 ώρα.

Σουρώνουμε τα κοτοπουλάκια μας και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Πρέπει να στραγγίξουμε ότι υλικό υπάρχει στο κοτόπουλο.

Παίρνουμε καλαμάκια και περνάμε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλο.

Ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε ένα καυτό τηγάνι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο από όλες τις μεριές 3-4 λεπτά.
 Προσοχή να μην το ανακατεύουμε συνέχεια για να πάρει καλό χρώμα.

Αν το κουνάμε συνέχεια θα βγάλει όλα του τα υγρά και το κοτόπουλο θα βράσει.

Μόλις πάρουν χρώμα, τα βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά να ψηθούν.

Βάζουμε τις πίτες μας σε ένα ταψάκι με ελάχιστο ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε.

Τις ψήνουμε στο φούρνο για 5 λεπτά.

Ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα σε ένα μπολάκι.

Σερβίρουμε στις πίτες και μπορούμε να συνοδεύσουμε με ντομάτα κομμένη, τζατζίκι και λοιπά.

Tip

Προσέξτε μην τα παραφήσετε στην άλμη και σας βγουν πολύ αλμυρά!

Πηγή: akispetretzikis.com

Previous Post

Χοιρινό κατσαρόλας με μήλα και μπίρα

Next Post

Ρυζόγαλο

Next Post
Γεμιστό φιλέτο κοτόπουλο φρικασέ

Ρυζόγαλο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ