ΥΛΙΚΑ
3 κούπες γάλα (εγώ έβαλα εβαπορέ αραιωμένο)
1 κρέμα γάλακτος (330 ml)
5 κρόκους αυγών μεσαίους
1 1/4 κούπας ζάχαρη
1 1/2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 σακ. Νιφάδες κουβερτουρας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί καλά ( χωρίς να βράσει). Σ’ενα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε λίγο – λίγο το καυτό γάλα στο μείγμα της ζάχαρης και των αυγών και ανακατεύουμε.
Ξαναριχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά ( με μέγιστο το 9 εγώ το βάζω στο 5,5) και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να δένει… Θελει περίπου 4-5 λεπτά
ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΑΣΕΙ…… Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια… Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Χτυπάμε στο μιξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί
προσθέτουμε το μείγμα των αυγών που έχει κρυώσει τελείως… ανακατεύουμε… ριχνουμε τις νιφάδες…. Το Βάζουμε στην κατάψυξη και το χτυπάμε 3 φορες ανά 1-1,5 ώρα
Στο τελευταίο χτύπημα το αδειάζουμε σε ένα μπολ ανοξείδωτο, βάζουμε μεμβράνη να ακουμπάει στο παγωτο και το βάζουμε κατάψυξη….
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..
Η Συνταγή είναι από Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.