Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πανεύκολα κρουασάν

23/05/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Τορτελίνια με κρέας και γιαούρτι
0
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά

Για τη ζύμη

  • 200 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 230 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • λίγο γάλα ή ένα αυγό χτυπημένο με λίγο νερό για το άλειμμα
  • λίγη καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. πραλίνα σοκολάτας
  • 100 γρ. φουντούκι ψιλοκομμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το τυρί και το βούτυρο για 2-3 λεπτά και όταν αφρατέψουν προσθέτουμε το αλεύρι που το έχουμε αναμείξει με το αλάτι. Το αλεύρι δεν θέλει πολύ χτύπημα. Ίσα ίσα να απορροφηθεί από τη ζύμη. Η ζύμη είναι πάρα πολύ μαλακή.
  • Φτιάχνουμε με τη ζύμη 3 μπαλάκια, τα κλείνουμε σε μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Μέχρι να κρυώσει το ζυμάρι , ανακατεύουμε τα υλικά για τη γέμιση και αφήνουμε στην άκρη.
  • Όταν η ζύμη έχει ξεκουραστεί με τη βοήθεια αρκετού αλευριού ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε ένα περίπου στρογγυλό φύλλο διαμέτρου 40 εκ. Δεν είναι απαραίτητο να είναι εντελώς κυκλικό…
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την κάθε πίτα σε 8 φέτες σαν πίτσα.
  • Στη βάση απο κάθε τριγωνάκι βάζουμε μια κοφτή κ.γ. γέμιση. Κάνουμε μία τομή σε κάθε φετάκι και αλείφουμε την κορυφή με λίγο γάλα. Το κάθε φετάκι το τυλίγουμε ξεκινώντας από την περιφέρειά του για να το κάνουμε σαν ένα μικρό κρουασανάκι.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 με αέρα και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  • Αλείφουμε με γάλα ή με το αυγό και αν θέλουμε σκορπάμε και λίγη καστανή ζάχαρη από πάνω.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Βγάζουμε τα κρουασανάκια γρήγορα από το ταψί γιατί αλλιώς κολλάνε λόγω της ζάχαρης που καραμελώνει.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα άλλα 2 φύλλα..

Πηγή: akispetretzikis.com

 

Previous Post

Τορτελίνια με κρέας και γιαούρτι

Next Post

Γεμιστά με σταφίδες και κουκουνάρι

Next Post
Τορτελίνια με κρέας και γιαούρτι

Γεμιστά με σταφίδες και κουκουνάρι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ