Τι θα χρειαστείτε:
400 γραμμάρια μανιτάρια
1 φλιτζάνι τσ. φρέσκο κρεμμυδάκι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ ελαιολαδο
1 φλιτζάνι τσ. γάλα φρέσκο (χλιαρό)
2 φιτζανια τσ. νερό
1 κ.σ αλεύρι
1 κ.γ κόφτο αλάτι
½ κ.γ μοσχοκάρυδο
¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τι θα κάνετε:
Κόβετε τα μανιτάρια σε φέτες ή κύβους σε ό,τι μέγεθος σας αρέσει.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα μανιτάρια με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια σκορπίζετε πάνω στα μανιτάρια το αλεύρι, ανακατεύετε καλά και ρίχνετε το χλιαρό γάλα και ξανά ανακατεύοντας.
Προσθέτετε τα δυο φλιτζάνια νερού, ανακατεύετε κι αφήνετε να πάρει μια βράση και στο τέλος προσθέτετε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι.
Αφήνετε σε χαμηλή φωτιά 5-10′ ανακατεύοντας μερικές φορές.
Συνταγή: sintagespareas.gr