Υλικά
-500 γρ. κοτόπουλο στήθος
-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτ. σούπας βούτυρο
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
-2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
-2 πατάτες κομμένες σε κυβάκια
-2 ντομάτες τριμμένες
-1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καυτερό κόκκινο
-1 πιπεριά καυτερή μικρή ψιλοκομμένη
-1 κουτ. γλυκού κύμινο τριμμένο
-100 γρ. κριθαράκι
-4 φλιτζάνια ζωμό κότας
-αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές λωρίδες και το αλατίζουμε καλά.
Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτουμε το καρότο, τις πατάτες, την καυτερή πιπεριά, τα κολοκυθάκια, το κύμινο και το καυτερό πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά.
Βάζουμε το κοτόπουλο, την ντομάτα και τον ζωμό και σιγοβράζουμε το μείγμα για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κριθαράκι, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 13-15 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό.
Πηγή: thecookbook.gr – Συνταγή: Κώστας Τσίγκας, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφίες: STUDIO Τσοκούνογλου