ΥΛΙΚΑ
1 χοιρινή πλάτη χωρίς κόκαλα
1 κιλό λευκό κρασί
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
6-8 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι ελαιόλαδο
Ρίγανη, θυμάρι
Αλάτι
Τριμμένο πιπέρι και πιπέρι σε κόκκους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαρινάρετε την πλάτη για μία ημέρα σε μαρινάδα από κρασί, δενδρολίβανο, κόκκους πιπεριού, ρίγανη, θυμάρι και σκόρδο. Τοποθετήστε το κρέας σε ένα ταψί. Κόψτε ανοίγματα στο κρέας με ένα μαχαίρι και τοποθετήστε μέσα τους από ένα κομμάτι σκόρδο. Αλατοπιπερώστε, χύστε από πάνω λίγη μαρινάδα και ελαιόλαδο.
Ψήστε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες στους 180oC, περιχύνοντας σταδιακά με όλη τη μαρινάδα.
Πηγή: Νομαρχία Χανίων