Υλικά Συνταγής
500 γραμ. σιουφιχτά ζυμαρικά
3 χωριάτικα λουκάνικα
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
2 φλιτζάνια ανθότυρο και φέτα (σε μορφή κρέμας)
2 καυτερές πιπερίτσες
1 ώριμη ντομάτα (ψιλοκομμένη)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
κεφαλοτύρι τριμμένο ή ξινομυζήθρα για το τελείωμα
Εκτέλεση
Για τα σκιουφιχτά μακαρόνια Κρήτης αφαιρούμε πρώτα το περίβλημα του λουκάνικου, χαράζοντάς το και βυθίζοντάς το σε ζεματιστό νερό. Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα σε μικρά καρέ.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το σκόρδο ολόκληρο, τις πιπερίτσες και τα ψιλοκομμένα λουκάνικα για 2΄ να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τη ντομάτα και αφήνουμε για 2΄στη φωτιά. Βάζουμε σε μπολ το τυρί.
Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε. Λίγο πριν τα σουρώσουμε, παίρνουμε 4-5 κουταλιές της σούπας από το νερό που βράζουν και το ρίχνουμε στο τυρί.
Ξαναβάζουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα, τα περιχύνουμε με το λιωμένο τυρί, τη σάλτσα και αλατοπιπερώνουμε
Ανακατεύουμε πολύ καλά να αραιώσει λίγο το τυρί και να γίνει σαν σάλτσα τυριού.
Αν θέλουμε πιο αραιή τη σάλτσα, κρατάμε επιπλέον και 1/2 φλιτζάνι από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά για να την αραιώσουμε.
Σερβίρουμε αμέσως. Περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και αν θέλουμε προσθέτουμε τριμμένο κεφαλοτύρι.
Πηγή: argiro.gr