Συστατικά
Για τα γιουβαρλάκια
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, σπάλα
150 γρ. ρύζι γλασέ
1/4 ματσάκι άνηθο
1 κ.σ. δυόσμο
15 γρ. αλάτι
πιπέρι
2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/2 λίτρο νερό
φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
2 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
Για το αυγολέμονο
2 κρόκους, από μεσαία αβγά
1 κ.γ. κοφτό κορν φλάουρ
χυμό λεμονιού, από 2 λεμόνια
1 κ.σ. άνηθο
Για το σερβίρισμα
φέτα
ψωμί
ελαιόλαδο
ρίγανη
πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα γιουβαρλάκια
Ρίχνουμε στον πολυκόφτη το κρεμμύδι, το σκόρδο και 2 κ.σ. νερό, και χτυπάμε πολύ καλά.
Βάζουμε το μείγμα σε πετσέτα και πιέζουμε καλά ώστε να φύγει όλη η υγρασία.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον κιμά, το ρύζι, τον άνηθο και τον δυόσμο ψιλοκομμένα, το αλάτι, το πιπέρι, και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Πλάθουμε 18-20 κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το νερό, τις φλούδες από το λεμόνι, τα φύλλα δάφνης και τον ζωμό και καλύπτουμε με το καπάκι.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά.
Για το αυγολέμονο
Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, το κορν φλάουρ, τον χυμό από 2 λεμόνια και τον άνηθο, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Ρίχνουμε σταδιακά στο μπολ 2-3 κουτάλες της σούπας από τον ζωμό που βράσαμε τα γιουβαρλάκια ανακατεύοντας συνέχεια.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρώς για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να αρχίσει να βράζει.
Σερβίρουμε με φέτα, ψωμί, ελαιόλαδο, ρίγανη και πιπέρι.
Πηγή: akispetretzikis.com