Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τάρτα λεμονιού

01/05/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Τάρτα λεμονιού
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Για τη ζύμη
• 200 γρ. αλεύρι
• 1/2 κουταλάκι αλάτι
• 2 κουταλιές ζάχαρη
• 100 γρ. βούτυρο σε κυβάκια (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 1 αυγό χτυπημένο
• 2 κουταλιές παγωμένο νερό
• 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
Για τη γέμιση
• 10 αυγά
• 350 γρ. ζάχαρη
• 8 λεμόνια (το χυμό τους)
• Ξύσμα από 4 λεμόνια
• 500 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Για τη ζύμη Aνακατεύετε όλα τα υλικά, προσθέτοντας τελευταία το νερό και το λεμόνι. Κάνετε τη ζύμη μια μπάλα, την τυλίγετε με διάφανη μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο για 1-1,5 ώρα. Στη συνέχεια, τη βγάζετε από το ψυγείο και την αφήνετε για 10΄. Σε βάση τάρτας, που έχετε προηγουμένως βουτυρώσει και πασπαλίσει με αλεύρι, απλώνετε τη ζύμη με τον πλάστη και με ένα πιρούνι τής κάνετε τρύπες για να μη φουσκώσει. Την καλύπτετε με λαδόκολλα, τοποθετείτε πάνω φασόλια ή ρύζι (για να έχει βάρος και να μη φουσκώσει) και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 10΄. Αφαιρείτε τη λαδόκολλα και ψήνετε για άλλα 3-4΄ τη ζύμη, ώστε να μην είναι υγρή στο κέντρο.

Για τη γέμιση Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά μέχρι να φουσκώσουν. Προσθέτετε σιγά-σιγά τη ζάχαρη, στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Bγάzετε τη ζύμη από το φούρνο, ρίχνετε πάνω της την κρέμα και ψήνετε για 70΄ στο φούρνο, στους 100° C. Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τη βάζετε για 3-4 ώρες στο ψυγείο για να «σφίξει».

Αν θέλετε να δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνεια της τάρτας, μπορείτε να ρίξετε λίγη ζάχαρη από πάνω και να την κάψετε με ένα φλόγιστρο ή να βάλετε την τάρτα στο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρει λίγο χρώμα η ζάχαρη.

Πηγή: vita.gr

 

 

Previous Post

Κρήτη: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε σταθμευμένο

Next Post

Οι 10 καλύτερες συνταγές με φράουλες

Next Post
Τάρτα λεμονιού

Οι 10 καλύτερες συνταγές με φράουλες

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ