Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή

30/04/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Αρνάκι με αγκινάρες
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά συνταγής

1 πακέτο φύλλο κρούστας

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι τσαγιού ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο

5 αβγά

1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

4 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο

2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. κανέλα

2 κ.σ. ζάχαρη

Για το σιρόπι:

1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη

1 ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό

Χυμό από 2 πορτοκάλια

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε σε φούρνο με αέρα, στους 180ºC. Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί ή πυρέξ 25-30 εκ .

Ανακατεύετε σε μπολ την κανέλα και τις 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη.

Βουτυρώνετε ένα- ένα τα μισά φύλλα και τα πασπαλίζετε με κανέλα και ζάχαρη. Τα σουρώνετε πλισέ (σαν ακορντεόν) και τα στρώνετε πλάι-πλάι στο σκεύος και τα ψήνετε για 10 με 15 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά και τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το ξύσμα, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι και ανακατεύετε και προσθέτετε λίγο-λίγο το λάδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Κόβετε σε μικρά κομμάτια (ροδέλες) τα υπόλοιπα φύλλα με ένα μαχαίρι ή ψαλίδι. Τα ρίχνετε στο μίγμα και τα ανακατεύετε.

Περιχύνετε τα ψημένα φύλλα στο πυρέξ με το μείγμα και ψήνετε την πορτοκαλόπιτα στους 180ºC στον αέρα για 30 λεπτά περίπου. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει.

Για το σιρόπι: Βάζετε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζετε σε μέτρια φωτιά 8 –10 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση. Περιχύνετε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι και σερβίρετε.

Πηγή: sintayes.gr

Previous Post

Χαλβάς καρύδα με λεμόνι

Next Post

Κυριακή των Μυροφόρων

Next Post
Κυριακή των Μυροφόρων

Κυριακή των Μυροφόρων

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ