Υλικά συνταγής:
Κολοκυθοανθοί: 16 – 20 ανθοί
Αλεύρι: 1 κούπα
Αυγό: 1 μεγάλο
Γάλα ή νερό: 1/2 – 1 κούπα (όσο πάρει ο χυλός)
Αλάτι, άσπρο πιπέρι: όσο σας αρέσει
Πολύ ψιλοκομμένο δυόσμο ή άνηθο: 2 κουταλιές σούπας
Λάδι: μπόλικο για το τηγάνισμα
Οδηγίες:
1. Σε μπολ βάζετε το αλεύρι και το αλατοπίπερο. Προσθέτετε το αυγό και λίγο – λίγο γάλα ή νερό, ενώ το χτυπάτε με πιρούνι, μέχρι να πάρετε έναν μέτριο προς μαλακό χυλό. Προσθέτετε τα αρωματικά και ανακατεύετε.
2. Βάζετε σε τηγάνι μπόλικο λάδι να ζεσταθεί. Παίρνετε έναν έναν τους ανθούς και αφαιρείτε τα μικρά πράσινα σέπαλα ολόγυρα. Κρατώντας τους από το κοτσάνι, τους βουτάτε στον χυλό και τους ρίχνετε στο τηγάνι. Συνεχίζετε με τους υπόλοιπους. Όταν ροδίσουν από την μια πλευρά, τους γυρίζετε να ροδίσουν και από την άλλη.
3. Βγάζετε τους κολοκυθοανθούς σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως.
Πηγή: radicio.com