Υλικά:
-2 μελιτζάνες φλάσκες
-2 κολοκύθια
-1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-1 ποτήρι νερό
-1 αυγό
-πιπέρι
-αλάτι
Προετοιμασία:
Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες από το κοτσάνι και τις κόβουμε ροδέλες, όχι πολύ χοντρές και τις βάζουμε σ ένα μπολ με νερό για 1/2 ώρα μαζί με αλάτι για να ξεπικρίσουν.
Καθαρίζουμε και τα κολοκύθια από τις άκρες και τα κόβουμε και αυτά σε ροδέλες ή μπαστούνια και τα αλατοπιπερώνουμε.
Σουρώνουμε τις μελιτζάνες και τις αλατοπιπερώνουμε και αυτές.
Τώρα εάν θέλουμε τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε ή μπορούμε να κάνουμε κουρκούτι.
Σ΄ ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε σ΄ ένα τηγάνι λάδι σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις κάψει περνάμε τα λαχανικά μας από το κουρκούτι και τα ρίχνουμε μέσα ένα ένα.
Τα γυρίζουμε να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Μπορείτε να το συνοδεύσετε στο τραπέζι σαν ορεκτικό μαζί με τζατζίκι ή γιαούρτι.
Πηγή: kritikessintages.wordpress.com