Μία νόστιμη τυρόπιτα με φέτα, μανούρι και γιαούρτι σε ένα απόλυτα τυρένιο συνδυασμό. Ζεστή την απολαμβάνετε ως ορεκτικό και όταν κρυώσει μπαίνει στο ταπεράκι για το γραφείο και το σχολείο.
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
Για τη γέμιση
400γρ. φέτα Χαλκιδικής τριμμένη
400γρ. μανούρι αέρος τριμμένο
200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
3 αβγά
1 φλιτζανάκι του καφέ σιμιγδάλι ψιλό
1/2 φλιτζάνι γάλα (περίπου)
Διαδικασία
Βήμα 1 Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175-180 βαθμούς στον αέρα. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά και προσθέτετε τα τυριά, το γιαούρτι, το γάλα και το σιμιγδάλι και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 2 Λαδώνετε καλά ένα μέτριο ταψί του φούρνου και στρώνετε τα μισά φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα προς ένα με ελαιόλαδο. Αδειάζετε τη γέμιση πάνω από τα λαδωμένα φύλλα και την απλώνετε να πάει παντού.
Βήμα 3 Σκεπάζετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία επίσης λαδώνετε ένα προς ένα και φέρνετε τις άκρες των φύλλων που εξέχουν από το ταψί προς τα μέσα, στρίβοντάς τες. Ψήνετε την πίτα στον φούρνο για 50-60 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα τα φύλλα της.
Πηγή: olivemagazine.gr