Υλικά (για 4 άτομα):
1½ κιλό τρυφερά άγρια σπαράγγια, καθαρισμένα, κομμένα στη μέση
100 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
2 αυγά
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ανοιχτή, πλατιά κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο και αχνίζετε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο για 10΄, σε μέτρια φωτιά. Μόλις μαραθούν, προσθέτετε τα σπαράγγια που τα έχετε κόψει στη μέση, τον μαϊντανό και τον άνηθο και αλατοπιπερώνετε. Προσθέτετε λίγο νερό, περίπου 150 ml, και αφήνετε το φαγητό να βράσει για 20΄. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αυγοκόβετε. Χτυπάτε τα 2 αυγά σε ένα μπολ να αφρατέψουν. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού, χτυπάτε και σταδιακά προσθέτετε ζωμό από το φαγητό χτυπώντας ώστε να ζεσταθεί όλο το μείγμα σταδιακά και να μην κόψει. Το ρίχνετε όλο πίσω στην κατσαρόλα ανακινώντας την ελαφρά ώστε να πάει το αυγολέμονο παντού και να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά. Σερβίρετε αμέσως με επιπλέον πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
Πηγή: gnomip.gr