Συστατικά
- 500 gr. μεγάλες γαρίδες, χωρίς το κέλυφος
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ.σ. μουστάρδας
- 2 κ.σ. φρεσκοκομμένο άνηθο
- 2μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 3 κ.σ. κάπαρη
- 2κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ούζο
- ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι στην γεύση
Οδηγίες
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελεόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Αλατίζουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσουν, περίπου 3΄ λεπτά.
Τις μεταφέρουμε σε βαθή μπολ.
Προσθέτουμε στο τυγάνη μας την κάπαρη και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε λίγο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ούζο – χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι στην γεύση, προσθέτοντας το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στο μπολ με τις γαρίδες προσθέτοντας το κρεμμύδι και την κάπαρη που προηγουμένως έχουμε σωτάρει.
Πηγή: paraschosaxiotis.gr – Αξιώτης Παράσχος