Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Κεφτεδάκια με σάλτσα ντομάτας στον φούρνο

24/04/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κρητική Μαραθόπιτα (βίντεο)
0
SHARES
Share on Facebook

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από κιλότο

100 γρ. ψίχα από ψωμί ολικής άλεσης

150 ml γάλα 1,5% λιπαρά

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοτριμμένο

1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι, πολύ ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοτριμμένες

1/2 ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος

1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

αλάτι

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

700 γρ. χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος (πασάτα) (Για τη σάλτσα ντομάτας)

1/2 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές ροδέλες (Για τη σάλτσα ντομάτας)

150 ml ζωμός κρέατος ή νερό (Για τη σάλτσα ντομάτας)

1 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά (Για τη σάλτσα ντομάτας)

2 καρφάκια γαρίφαλο (Για τη σάλστα ντομάτας)

1 κ.σ. καστανή ζάχαρη (Για τη σάλτσα ντομάτας)

30 ml ελαιόλαδο (Για τη σάλτσα ντομάτας)

αλάτι (Για τη σάλτσα ντομάτας)

πιπέρι, φρεσκοτριμμένο (Για τη σάλτσα ντομάτας)

Ας μαγειρέψουμε

Σάλτσα: Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί αλλά να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το ζωμό, την πάπρικα, το γαρίφαλο και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 2-3 λεπτά. Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα παραλληλόγραμμο σκεύος και την αφήνουμε στην άκρη.

Κεφτέδες: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Μουσκεύουμε το ψωμί στο γάλα και το στύβουμε καλά (δεν πετάμε το γάλα). Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το ψωμί, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά. Βρέχουμε κάθε τόσο τα χέρια μας στο γάλα που έχουμε κρατήσει και ζυμώνουμε καλά για 4-5 λεπτά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού και τα τοποθετούμε στο σκεύος με τη σάλτσα. Ψήνουμε τα κεφτεδάκια για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να δέσει η σάλτσα. Συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι.

Πηγή: ab.gr

Previous Post

Μπισκοτάκια κανέλας

Next Post

Πίτα με αγκινάρες και καρότα

Next Post
Κρητική Μαραθόπιτα (βίντεο)

Πίτα με αγκινάρες και καρότα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ