Υλικά
Για τα μακαρόνια
1 συσκ. σπαγγέτι (χωρίς γλουτένη)
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
12 ντοματίνια βελανίδια (κομμένα στη μέση (βελανίδια)
1 ντομάτα (τριμμένη)
2 συσκ. ντομάτες (ψιλοκομμένες)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. ελιές (φιλέτο)
1 συσκ. τόνος σε νερό
2 κ.σ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
1 κ.σ. κάπαρη (ψιλή)
Λίγο αγουρέλαιο
Αλάτι
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Για τα μακαρόνια με τόνο
Για τα μακαρόνια με τόνο και κόκκινη σάλτσα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο, από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 ‘.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα. Αφήνουμε για 3-4 ‘ σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τις ψιλοκομμένες ντομάτες και ανακατεύουμε και βράζουμε για 8’.
Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό. Τον θρυμματίζουμε και τον ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη.
Όπως στάζουν τα βρασμένα μακαρόνια τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τα νερά που στάζουν. Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό.
Τέλος, πασπαλίζουμε τη μακαρονάδα με ψιλοκομμένο μαϊντανό και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι, αλατίζουμε και σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: argiro.gr