Υλικά
100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα φιλέ
175 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
175 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
25 γρ. (2 κουτ. σούπας) μέλι
100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
1 αυγό
2 κρόκους αυγού
500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
5 γρ. (1 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
10 γρ. λικέρ πικραμύγδαλο (προαιρετικά)
Αυτά τα κουλούρια χαρακτηρίζονται από το έντονο άρωμα της βανίλιας και του πικραμύγδαλου και την τραγανή υφή του ροδοψημένου φιλέ αμυγδάλου και είναι απολαυστικά. Ετοιμάζονται πανεύκολα με τα προϊόντα ζαχαροπλαστικής της ΓΙΩΤΗΣ.
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάμε στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το μέλι, τη βανίλια και το πικραμύγδαλο για ένα λεπτό και μετά συνεχίζουμε στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν.
Βήμα 2
Παράλληλα σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα χειρός το αυγό, τους κρόκους και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μπολ του μίξερ συνεχίζοντας το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα για ένα λεπτό.
Βήμα 3
Προσθέτουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη στο ψυγείο για μια ώρα.
Βήμα 4
Πλάθουμε κουλουράκια, τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφουμε με αυγό, πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C στον αέρα για 20 λεπτά περίπου.
Πηγή: olivemagazine.gr