Πατάτες γιαχνί

1 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό πατάτες, κομμένες ομοιόμορφα σε χοντρά κομμάτια

2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα

1+½ κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 lt ζωμό λαχανικών

100 ml κόκκινο κρασί

1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη

¼ κ.γ. κύμινο, σε σκόνη

¼ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

1 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. ρίγανη, ξερή

3 φύλλα δάφνης

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Τοποθετούμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει.

2 Μόλις κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο μαζί με τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και τα σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.

3 Έπειτα, αδειάζουμε μέσα τις πατάτες, ανακατεύουμε ξανά και τις σοτάρουμε και αυτές για περίπου 1 λεπτό.

4 Ύστερα, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα, το κύμινο, την κανέλα, το θυμάρι, τη ρίγανη, ανακατεύουμε εκ νέου και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.

5 Κατόπιν, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

6 Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε στην κατσαρόλα, το ζωμό λαχανικών, τα φύλλα δάφνης, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

7 Τέλος, μόλις είναι έτοιμο το φαγητό, σερβίρουμε ζεστό

Πηγή: giorgostsoulis.com

Μοιραστείτε το άρθρο