Για το ρολό θα χρειαστείτε:
- 250 γρ Κουβερτούρα
- 150 γρ Χαλβάς σιμιγδαλένιος
- 10 γρ Κακάο
- 3 κουταλιές της σούπας Ταχίνι
- 1 τεμ χυμό και ξύσμα Πορτοκάλι
- 15 τεμ Αμύγδαλα χωρίς φλούδα καβουρδισμένα
Διαδικασία:
Σπάτε την κουβερτούρα σε κομμάτια και την λιώνετε με την διαδικασία μπεν μαρί.
Προσθέτετε τον χαλβά σε κομματάκια, το κακάο, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το ταχίνι, τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα ανακατεύετε όλα μαζί να αναμειχθούν πολύ καλά.
Στρώνετε λαδόκολλα σε μια επιφάνεια κι αδειάζετε το μείγμα σας μέσα (στενόμακρα) και με την βοήθεια της λαδόκολλας το τυλίγετε σε ρολό.
Στρίβετε τις άκρες σαν καραμέλα και το βάζετε στην συντήρηση για 2-3 ώρες.
Αφαιρείτε με προσοχή την λαδόκολλα, το τοποθετείτε σε πιατέλα, κόβετε σε φέτες κι είναι έτοιμο να το απολαύσετε.
*Μπορείτε πριν το σερβίρετε να πασπαλίσετε με χοντροκομμένα αμύγδαλα καβουρδισμένα.
*Συντηρείται στο ψυγείο για αρκετές ημέρες.
Πηγή και φωτογραφία από chefoulis