Παρασκευή, 20 Ιουνίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Μαραθοπιτάκια

19/04/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Αγκινάρες αλά πολίτα στη χύτρα ταχύτητας (βίντεο)
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά για 21 μαραθοπιτάκια:

για την ζύμη:

260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

130 γρ. νερό

20 γρ. ελαιόλαδο

5 γρ. αλάτι

για την γέμιση:

320 γρ. βρασμένη πατάτα

90 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

80 γρ. μάραθος ψιλοκομμένος

3 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. χυμός λεμονιού

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι και μετά τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης.

Ανακατεύω και ζυμώνω.

Αφήνω την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Στο μεταξύ φτιάχνω την γέμιση.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω τις 3 κ.σ. λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι με τον μάραθο για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Σβήνω με τον χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνω.

Αποσύρω από την φωτιά, όταν έχει μαλακώσει το κρεμμύδι.

Σε ένα πιάτο βάζω την βρασμένη πατάτα και την λιώνω με ένα πιρούνι.

Κατόπιν τη ρίχνω μέσα στο τηγάνι κι ανακατεύω καλά ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Αφήνω στην άκρη.

Ανοίγω με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια την ζύμη σε λεπτό φύλλο διαστάσεων 30*40cm.

Με το στόμιο ενός ποτηριού κόβω σε στρογγυλά κομμάτια.

Τα γεμίζω με γέμιση, κλείνω και με ένα πιρούνι “σφραγίζω” τις άκρες.

Τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Προαιρετικά τα αλείφω με λίγο νερό και τα πασπαλίζω με σουσάμι.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 C για 30 περίπου λεπτά.

Τα τοποθετώ σε σχάρα κι όταν κρυώσουν, επιτίθεμαι ανηλεώς!

Καλοφάγωτα!

Πηγή: theveggiesisters.gr

Previous Post

Χοιρινό με σέλινο από την Κρήτη

Next Post

Μπουγάτσα

Next Post
Αγκινάρες αλά πολίτα στη χύτρα ταχύτητας (βίντεο)

Μπουγάτσα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ